Extra activiteiten

Vroeg uit de veren voor het Dauwtrappen

Vroeg opstaan, sommigen wel om 3.45 uur. De (weinige) slaap uit de ogen wrijven, een licht ontbijtje en klaar om naar Fitxpress Beuningen te vertrekken. Gisteren was het nog onduidelijk of het droog zou blijven. Het ene uur gaven de weerberichten wolkjes aan en een uur later kwam er een zonnetje bij. We hebben geluk! Het is in ieder geval droog maar wel vroeg. Wel 25 mensen staan te trappelen om te mogen vertrekken. Een beetje zachtjes aan om de buren niet te wekken vertrekken we richting de dijk. Het is nog donker als we gaan maar zachtjes aan begint het lichter te worden. Boven aan de dijk buigen we af richting Ewijk. Door de uiterwaarden naar de Waal waar op dat moment de zon opkomst te zien is.

Dit is absoluut het vroege opstaan waard!! De vogels fluiten, zo vroeg in de ochtend lijkt het net alsof ze met veel meer zijn dan op een gewone doordeweekse dag. En wat een stilte. Heel af en toe komen we nog wat meer vroege vogels tegen. Deze mensen kijken dan ook vreemd op als er zo’n lange stoet mensen op dit vroege tijdstip op pad zijn.

Via slot Doddendaal en nogmaals een korte stop met koffie en krentenbollen lopen we met z’n allen weer terug naar FitXpress Beuningen. Daar staat een heerlijk ontbijtje voor ons klaar. Moe maar voldaan keren we naar huis terug. Sommigen van ons duiken nog een paar uurtjes in bed maar met zijn allen waren we het er over eens: een onvergetelijke ervaring en volgend jaar zeker weer!!

Dauwtrappen

___________________________________________________________________________________