Shiatsu Do In

shiatsu_do_inIedere maandagavond om 19:00 uur en op donderdagavond 19:15 uur kunt u de les Shiatsu Do In volgen. De les wordt verzorgd door Ellie. Shiatsu Do In is te vergelijken met Hatha Yoga,de stretches en ademhalingsoefeningen die bij bijvoorbeeld yoga worden gegeven kunnen je lichaam helpen om in balans te komen of te blijven. Shiatsu Do In koppelt deze lichaamsoefeningen aan onze energiebanen ook wel meridianen genoemd. Do betekent het openen van de kanalen en het vergemakkelijken van de energiestromen langs bepaalde routes en het In wordt vertaald met het strekken en bewegen van je ledematen om dit doel te bereiken. Tijdens een reeks oefeningen ontspan en rek je je spieren, je neemt de tijd voor jezelf en je ademhaling, maar door de verschillende houdingen stimuleer je je energiebanen in het lichaam.

Inhoud van een Shiatsu Do In les:
Iedere les wordt er aandacht besteed aan 2 van de 12 hoofdenergiebanen / meridianen. Er wordt gestart met een warming up en een ademhalingsoefening, vervolgens komen de rek- en strekoefeningen en sluiten we af met 5 minuten rust/ontspanning.

Door het volgen van de Shiatsu Do In brengt u uw lichaam in balans met flexibiliteit en kracht. Als de energie weer goed stroomt in je lichaam, dan voel je je ontspannen en kalm. Bij regelmatige oefeningen verbetert langzaam de doorbloeding, gewrichten kunnen soepeler worden en bepaalde klachten kunnen verminderen.

Let op! Shiatsu Do In kunt u niet doen bij botbreuken, ontstekingen, vlak na een operatie en bij kanker. Bent u zwanger of ziek raadpleeg dan altijd eerst een arts.

shiatsu_do_inBij Shiatsu Do In is een veilige bewegingsvorm, maar u moet wel naar uw lichaam luisteren, de bewegingen moeten prettig zijn, niet pijnlijk, maar binnen de eigen grenzen plaatsvinden. Gaat u over uw eigen grenzen heen, dan bereikt u juist het tegenovergestelde.

Shiatsu Do In is iedere maandagavond en donderdagavond (bij minimaal 4 deelnemers) om 19:00 uur en 19:15 uur. De les duur 45 minuten inclusief de 5 minuten rust aan het einde van de les. Voor de les vragen wij u een grote handdoek mee te nemen en voor het rustgedeelte een fleece deken.

Wilt u meer informatie neemt u dan contact op met Leefstijlcentrum Fitxpress Beuningen. beuningen@fitxpress.nl of bel naar 024-6752127.

Tips bij Shiatsu Do In!